Peygamber Efendimizin Gelecekle İlgili Haber Verdiği Hadisler

Peygamberimiz (s.a.v)'in çokça hadisi bulunmaktadır. Geçmiş kavimlerin peygamberleri gibi bizim Peygamberimiz'de ümmetine tavsiyelerde ve uyarılarda bulunmuştur. 

Peygamberimiz geçmişten ve gelecekten'de bize haberlerde vermiştir. Ancak bize haber verdiği bazı hadiseler vardırki, dehşet verici ve tüyler ürperticidir. Çünkü kıyametin kopmasına yakın zuhur bulacak olayları bize haber vermiştir. Bizde bunları bir araya getirerek siz okuyucularımıza sunduk;

Peygamber Efendimiz (S.A.V) Bize Haber Verdiği Bazı Hadisi Şerifler.

"İlmin azalması, bilgisizliğin çoğalması, fuhşun alana çıkması, kadınların çoğalması, elli kadına bir erkek düşecek kadar erkeklerin azalması kıyamet alâmetlerindendir."
(Buhârî. Tecrîd-i sarîh: 72)


- Resulullah Efendimiz (s.a.v) kıyametin diğer alametleri hakkında Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyurmaktadır:

"Kıyamet kopmadan önce vuku bulacak alâmetlerden altı şey vardır;

1. Benim ölümüm.

2. Kudüs'ün fethedilmesi.

3. Koyun vebası gibi bir hastalıkla insanların kırılması.

4. Mal çokluğu ki, birisine yüz altın verildiğinde onu az görerek öfkelenmesi, memnun olmaması.

5. İstisnasız her Arap evine girecek bir fitnenin yayılması.

6. Sizinle sarı ırk arasında bir barış antlaşmasının yapılması, onların bu barışı bozmaları ve her birinde oniki bin kişi bulunan seksen sancakla gelip size hücum etmeleri." (Buhârî. Tecrîd-i sarîh: 1313)

- "Devlet malı belirli çevrelerin menfaati yapıldığı, emanet kelepir ve zekât angarya sayıldığı, ilim dinden başka gaye için tahsil edildiği, kişi karısına itaat edip annesine asi olduğu ve dostunu kendisine yaklaştırıp babasını uzaklaştırdığı, mescidlerde gürültüler başgösterdiği, fâsık kimsenin kabilenin başına geçtiği ve aşağılık adamın milletin lideri olduğu, şerrinden korkulduğu için kişiye ikramda bulunulduğu, şarkıcı kadınlar ve çalgı âletleri türediği, şaraplar içildiği ve bu ümmetin sonunda gelenler evvel gelenleri lânetlediği zaman; işte o zaman kızıl bir rüzgâr, zelzele, yere batma, şekil değiştirme, taşlanma ve ipi kopan bir kolyenin tanelerinin birbiri ardı sıra gitmesi gibi birbirini takip eden alâmetler beklesinler." (Tirmizî)

"İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, fâiz yemeyen kimse kalmayacaktır. Fâizin kendisini yemese bile tozunu yutacaktır." (Ebu Dâvud)

"İnsanlar mescidlerle birbirine karşı övünmedikçe kıyamet kopmaz." (Nesâi)

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizde bu konuda bilginizi veya sorularınızı yorumlar kısmına bırakabilir. Yeni bilgilere ulaşmak ve web sitemizi takip etmek için Abone ol tuşuna basabilirsin.

1 Yorumlar

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook