Bamyanın Faydaları Nelerdir? Bağırsak Sorunlarına iyi Gelirmi

Bamya tüketimi, sindirim, görme, kemiklerin güçlenmesi, cilt sağlığı ve bağırsak sorunları için kullanılır. Kolesterol seviyesini ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olarakta bilinir. Kalbinize ve tüm kardiyovasküler sistemine fayda sağlayan bir bitkidir.

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve A vitamini bakımından zengin olan bamya, ksantin beta-karoten, lutein gibi flavonoid antioksidanları sayesinde akciğer ve ağız boşluğu kanserlerinden korumamıza yardımcı olur. Bamya suyu aşırı kolesterol, metabolik toksinler ve aşırı safrayı yakalayıp dışkı yoluyla dışarı atar. İçeriğindeki büyük su yüzdesi kabızlık, gaz, şişkinlik ve mide problemlerini önler.

Yeterli lif alımının sindirimi artırdığı ve açlık hissini azalttığı gösterilmiştir. Lif yönünden zengin besinler özellikle şeker hastalığı olan hastalar için önerilmektedir. Bunun nedeni, artan lif alımının kan şekeri seviyelerini kontrol ettiği ve hatta insülin duyarlılığını arttırdığı gösterilmiştir. Bamya ayrıca vücudun kasları tarafından şeker emilimini artırabilen bir madde olan myricetin içerir. Bu etkili bir şekilde gerçekleştiğinde, kandaki şeker seviyelerinde düşüş gerçekleşir.

İshal, birinin yaşayabileceği en rahatsız edici sağlık konularından biridir. Vücutta baş gösteren bağırsak sorunlarından dolayı su, mineral, besin ve vitamin  kaybına neden olur. Bamya, ishale ve kabızlık, gaz sancısına iyi gelmesiylede bilinir. ishal tedavisi içinde kullanılır. Ayrıca vücudun yenilenmesine yardımcı olur.

Saçların kabarmasını önlemek için bamyadan faydalanabilirsiniz. 100 gram bamyayı kaynatıp suyunu soğumaya bırakın. Daha sonra bu suyu kullandığınız şampuana ekleyiniz. Bamya içerdiği zengin mineraller sayesinde saçınızın kabarmasını engelleyerek, hacmini ve parlaklığını arttıracaktır. Şunuda belirtmeden geçmeyelim cilt kuruluğu ve sivilce gibi sorunlarada iyi geldiği bilinir.

Bir farklı faydasıda böbrek hastalığı olan kişilerin sıvı oranı yüksek besinler tüketmeleri gerekir. Bu yüzden böbrek hastalarının su oranı yüksek bamya sebzesini düzenli tüketmelerinde fayda vardır. Güçlü antioksidan özelliği de vücutta oluşan ödemleri idrar yoluyla kolayca atmaya yardımcı olur.

Not: Her zaman sağlıkla ilgili konularda yazı yazdığımızda şunu belirtmemiz gerekiyor. "Sağlık şakaya gelmez" Vücudunuz hassas ve alerjik rahatsızlıklarınız varsa, doktorunuza veya aile hekiminize danışarak tüketmeniz tavsiye ederiz.

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizde bu konuda bilginizi veya sorularınızı yorumlar kısmına bırakabilir. Yeni bilgilere ulaşmak ve web sitemizi takip etmek için Abone ol tuşuna basabilirsin.

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook