Salat-ı Münciye Duası - Salaten Tüncina Duası Faziletleri Türkçe Arapça Okunuşu


Salat-ı Münciye (Salaten Tüncina) duası Peygamber Efendimize, salat-u selam getirerek, Allah'tan niyazda bulunma duasıdır. Salat-ı Münciye okumanın büyük sevabı vardır. Bu duaya devam edenin belalardan, kötülüklerden korunacağı, hacetinin kolay karşılanacağı, rızkının bol ve bereketli olacağı vaad edilir.


Salaten Tüncina Duası (Salat-ı münciye), tehlikeli ve sıkıntılı zamanlarda bu duayı okuyan kimse hem dünya hem de ahiretin sıkıntılarından kurtulur. Kaza ve musibetlere karşı korunur. Bu duayı okumaya devam edenler düşmanların, hasetçilerin şerlerinden ve vesveselerinden kurtulur. “Biriniz namazı kıldıktan sonra, Allah’a hamdu sena etsin, sonra Peygamber’e salavat getirsin, ondan sonra dilediği dualar yapsın.” (bk. Neylu’l-Evtar, 2/577)

Salaten Tüncina Arapça Okunuşu:


Salaten Tüncina Okunuşu:

"Allâahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin, salâten tüncînâ bihâ min cemîil ehvâali vel âfât, ve takdî lenâ bihâ cemî'al hâcât, ve tutahhirunâ bihâ min cemî'isseyyi'âat ve terfe'unâ bihâ indeke a'ledderecâat, ve tübelliğunâ bihâ aksa'l gayât, min cemî'il hayrâti fi'l hayâti ve ba'del memâat, inneke alâ külli şey'in kadîr."


Salaten Tüncina Anlamı:

 "Allah’ım! Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafâ’ya salât eyle. Öyle bir salât ki; o salât vesîlesiyle bizi bütün korku ve âfetler-den kurtar, bütün ihtiyaçlarımızı gider, bizi bütün günahlardan temizle, bizi derecelerin en yücesine yükselt ve onun vesîlesiyle bizi, hayâtta ve ölümden sonra bütün hayırların en son noktasına ulaştır. Şüphesiz sen her şeye kâdirsin."

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook