Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir? İçeriğindeki Vitaminler


Yüz yıllar boyunca neredeyse her alanda kullanılan yağlardan biri zeytinyağıdır. Günümüzde ise salatalar, yemekler ve sağlık alanında kullanılan besin kaynaklarından biridir. Cilt için kullanılan zeytinyağı, saçlar içinde kullanılabilir.

Saçlara zarar veren boyalar, aşırı yıpranan saçlar ve güneşten de zarar görerek yıpranan saçların bakımı için zeytinyağı kullanmak yıpranan saçların onarılıp, canlanmasını sağlar. 

Zeytinyağı, antioksidan kaynağı, zengin vitamin ve minerallere sahip olduğundan saç derisinde meydana gelen bakterileri temizlenmesinin yanında saç derisini besleyerek saç dökülmesini durdurmaktadır. Özellikle A ve E Vitaminleri, saçların gürleşmesini sağlayarak daha hızlı uzamasına yardımcı olmaktadır.

Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir?

- Saç derisini besleyen zeytinyağı, saç dökülmelerini azaltarak saçların gürleşmesine yardımcı olur.

Zayıf ve cansız saçlara uygulandığında saçların güçlenmesini sağlar. 

Uzadıkça zayıflayan saçlara zeytinyağlı maskelerin uygulanması, saçlara dipten uca güç ve parlaklık kazandırır.

- Kırık saç uçlarının onarılmasını sağlayan zeytinyağı, bakımsız saçlarda sıklıkla görülen püskül görüntüyü azaltır. 

- Saçları yumuşatır ve doğal parlaklık kazandırır.

Saç derisinin yeterince beslenememesi, kepek ve yağlanmalara neden olmaktadır. Zeytinyağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve minerali karşıladığından saç derisinde kepeklenmelere engel olmaktadır.

Saçların nem dengesini sağlar. 



Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır?

Saçınızın uzunluğuna ve gürlüğüne bağlı olarak 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını cezveye koyup ılıtın. Ilık haldeki zeytinyağını saçlarınıza ve saç diplerinize sürün, ardından başınızı streç filmle sarın. Streç film yoksa poşet de geçirebilirsiniz. 1 saat sonra saçınızı yıkayın şampuanlayın ve durulayın.

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook