Elmanın Vücuda Faydaları Nelerdir? Elmanın Besin Değerleri


Elmadaki bitki besinleri ve antioksidanlar kanser, hipertansiyon, diyabet ve kalp hastalığı gelişme riskini azaltmaya yardımcı olur. Meyveyi bu kadar özel yapan içerdiği başta A, E, B6, C, K,B1,B2 vitamin kaynağı olarak bilinir. Elma ayrıca içerdiği besin, vitamin ve elementler yardımıyla vücudu güçlendirir ve hastalıklarla mücadelede yardımcı olur. Peki, elmanın sağlığa olan faydaları başka nelerdir.

Elmalar, sindirim sistemi içindeki metabolizmayı uyarır ve bağırsaktaki iyi bakterileri teşvik eder. Elmalar diş için faydalarıda çoktur. Bir elmayı ısırmak ve çiğnemek ağzınızdaki tükürük üretimini uyararak bakteri seviyelerini azaltır ve diş çürümelerini dururmaya yardımcı olur. Beyindeki, konsantrasyon, problem çözme ve hafızanın iyileştirilmesine bağlı asetilkolin miktarını arttırır.

Elmalar semptomları hafifletmekte ve anemi tedavisinde demir içerdiğinden tedavi için yararlıdır. Vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırarak, elmalar sadece anemiyi engellemekle kalmaz, aynı zamanda temel organ sistemlerinin uygun şekilde oksijenlenmesini de sağlar.

Elma kabuğunda bulunan bir flavonoid olan Quercetin, iltihabı azaltmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. çözünebilir lif, vücuttaki kolesterol seviyesini düşürerek kardiyovasküler hastalıklara karşı güçlü bir savunma mekanizması haline gelir. Elmalardaki güçlü antioksidanlar, erken yaşlanma, kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri ve yaşa bağlı diğer koşullarla doğrudan bağlantılı olan faktörleri ortadan kaldırmaya yarar.

Bir elmanın içinde yaklaşık 100 gramlık bir elmada bulunan besin ve vitamin değerlerini sizin için sıraladık 

Besin Değeri100 gramda% Günlük Değer *
Kalori52 kcal% 2.6
Karbonhidrat11.4 g% 3.8
     Lif2.0 g% 8.0
Protein0.3 g% 0.7
Yağ0.4 g% 0.6
     Kolesterol0.0 mg% 0.0
A Vitamini9.0 IU% 0.2
C Vitamini12.0 mg% 20.0
Potasyum144.0 mg% 4.1
Kalsiyum7.0 mg% 0.7
Demir
Su
0.5 mg
85.56 g
% 2.7
℅ 26.0

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook