Zencefilin Vücuda Faydaları Nelerdir? Zencefilli Çay Tarifi


Zencefil, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar ve enfeksiyonlarla savaşmak için reçete edilmiştir. Vücudu sıcak tutmak için çay şeklinde kullanılabilir. Çay, bir diaphoretik gibi davranır ve terlemeyi artırarak toksinleri vücuttan atar. 

Zencefil, sindirim sürecini kolaylaştırıcı etkisi olduğu keşfedilmiştir. Yemekten sonra yükselen şeker seviyeleri, midenin içeriğinin doğal boşalma oranını azaltmasına neden olabilir. Yüksek şeker seviyelerini düzenlemeye ve mideyi yatıştırmaya yardımcı olur. Böylece düzenli ritmi korur. Bununla birlikte, yediğimiz gıdalardan besin ve mineral emilimini artıran bir dizi bileşiğe sahiptir.

Zencefil, çok güçlü bir gaz gidericidir. Bunun anlamı, aşırı gaz eliminasyonunu indüklemesidir. Aşırı gaz sizi rahatsız edici bir durumda bırakmaktan çok daha fazlasını yapar. Sisteminizde biriken aşırı gaz yukarı doğru çıkarken gövde içinde hassas organlara baskı yapabilir. Küçük bir parça zencefil çiğneme, gazı sağlıklı bir şekilde dışarı atmaya yardımcı olabilir ve ayrıca gazın tekrar birikmesini önler.

Zencefildeki gingerol gibi organik bileşikler, meme kanseri ve diğer birçok kanser türlerinin önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kolorektal kansere yol açabilen kolonda karsinojenik aktivitenin önlenmesine yardımcı olan antiinflamatuar özelliklere sahiptirler. Bunun yanı sıra gingerolün cilt kanserine karşı koruma sağladığı bilinmektedir

Zencefil LDL kolesterol seviyelerini düşürerek ve HDL kolesterol seviyelerini artırarak kardiyovasküler sağlığı korur. Ayrıca kan pıhtılaşma riskini azaltır. Böylece hipertansiyonu düzenler ve kalbinizi sağlıklı tutar.

Zencefilli Kür Tarifi:

-Bal

-zencefil tozu veya zencefil rendesi

-Limon

-Sıcak su

Sıcak suyun içine yarım çay kaşığı zencefil koyulur. İçine bir dilim limon sıkılır ve kürün içine tercihe göre bir çay kaşığı bal eklenbilir.

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook