Peygamberimizin Sevr Mağarasında Okuduğu Dua

Resullulah efendimiz, Hz. Ebubekir ile birlikte Medine’ye hicret ederken, kendisini takip eden müşriklerden korunmak için Sevr mağarasına sığınmıştı. Müşrikler, aramalarına rağmen onu görememişler, örümcekler ona perde germişlerdi. Kısacası Allah’ın muhafazası altında idi. Bir ara Hz. Ebubekir korkmuş ve titremişti. 

Peygamberimiz ona şu ayeti okumuştu: “Mahzun olma, Allah bizimle beraberdir.” İşte bu nazik anda peygamberimiz yukarıdaki duayı okumaya devam ediyordu. Dünyanın böyle sıkıntılı yerlerinde bu duanın okunmasında çok büyük isabet vardır. nasıl peygamberimiz o mağaradan kurtulup yolunu takip etmişse, müslüman da düştüğü sıkıntıdan inşallah bu dua vesilesiyle çıkacaktır.

Peygamberimizin Sevr Mağarasında Okuduğu Dua Arapça Okunuşu
Peygamberimizin Sevr Mağarasında Okuduğu Dua Türkçe Okunuşu

Ya munisel müstevhişîn, ya enîsel müteferridin, ya zahirel münkatı’in, ya mâlel mukallîn, yâ kuvvetel müstad’afîn, yâ kenzel fakarâe, yâ mevzi’a şekvel gurebâi, yâ müteferriden bil celâli, yâ ma’rufen binnevâli, yâ kesîrel ifzâli, eğisnî inde kürbetî bi hakkı Muhammedin ve âlihi.

Peygamberimizin Sevr Mağarasında Okuduğu Dua Türkçe Manası

"Ey yalnızlık vadilerinin vahşetinden elem çekenlere enis olan.. ümitsizlik uçurumlarının kenarlarında dolaşanlara kol, kanat geren.. sermayesi tükenen müflislere zenginlik, zayıf düşen biçarelere güç, kuvvet kaynağı olan.. hazinesi fakirlerin, dergahı gariplerin müracaat mahalli.. celâl ve azametiyle bir tek olan fazlu keremi bol, comertlikle maruf olan Rabbim! Dara düştügüm şu zamanda ne olur inayet elini bana da uzat!."

Hz. Aişe (r.a.) validemizin rivayet ettiğine göre Hz. Adem (a.s.) bu duayla Rabbine yalvarınca Cenab-ı Hak ona şöyle dedi: "Kulum! Ben seni affettim. Zürriyetinden bu dua ile kapıma gelenleri de afferderim ve gamını, kederini izale ederim. Onu fakirlik zilleti ne maruz bırakmam. Ticaretini karlı yaparım. O dünyayı istemese bile, Ben onu dünya nimetlerinden faydalandırırım."

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook