Âl-i İmran Suresi 26-27. Ayetlerin Faziletleri Arapça Türkçe Okunuşu (Kulillahümme Malikel-Mülk)

Rızkı artırmak ve borcunu ödemek isteyenler için şu ayeti kerimeleri [Ali-İmran: 26-27] okumalıdır. Kişi bu âyeti okumalı ve sonra borcunu ödemek için Allah’a dua etmeli ve bunun için yardım istemelidir. Çünkü peygamber efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdu; "Kim Al-i İmran’ı okursa (fakirlikten kurtulup) zengin olur."(Darimi, Fedailü’l-Kuran, 16, no.3398)

Sadece fakirlik için değil çokça bu 2 ayeti kerimeler için hadis bulunmaktadır. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Al-i İmran suresini okur da o sureler içinde onları tefekkür ermeyen kişilere yazıklar olsun."(Münziri, Tergib ve Terhib, no.2256)

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: " Fatiha-i Şerife, Ayete’l-Kürsi, Şehidallahü ve kulillahümme ayetleri nazil olurken bu sure ve ayet-i kerimeler Arş’a sarılarak: -"Bizi isyan eden bir topluma mı indireceksin?" dediler. Mevla Teala’da: -"İzzetim, Celalim ve Yüce Şanım hakkı için, herhangi bir kul, sizi her farz namazın arkasından okursa, mutlaka onda olan (günahlar)ı mağfiret ederim, o kişiyi firdevs cennetine yerleştiririm, her gün o kişiye 70 kere (rahmetimle) nazar ederim ve o kişinin 70 ihtiyacını görürüm ki, o ihtiyaçların en aşağısı günahların bağışlanmasıdır."

(İbni Sünni, Sahih, 49; suyuti, Dürru’l-Mensür, 2/165)

Âl-i İmran Suresi 26 ve 27. Ayetleri Sırları

- Mal ve mülk sahibi olmak isteyenler yukarıdaki belirtilen ayeti kerimeyi her gün 41 kere okumaya devam ederlerse muratlarına erişirler. Mal ve mülk sahibi olur. 

- Bu ayeti kerimeyi 5 vakit Namazların ardından 1’er kere okuduktan sonra 66 kere  “Ya Kadir, Ya Kayyum, Ya Kaviyy, Ya Kaim, Ya Kuddus” okunursa her türlü kazadan korunur.

- Bir kimse Al-i İmran Suresinin 26. ve 27. ayetlerini her farz ve nafile namazlardan sonra okumayı adet haline getirir ve yatağına uyumak üzere uzandığı vakit bu ayet-i kerimeleri okumadan uyumazsa, Allah’u Teala o kimseye zenginlik ihsan eder. kazancında bereket hasıl olur ve elini neye uzatsa, kazançlı çıkar, Dünyalıktan hiçbir eksikliği kalmaz. özellikle işe başlarken ve bitirirken okunması faydalıdır.

- Bu ayeti kerimeleri 92 kere okuduktan sonra, 9 kere de Esmaü’l-Hüsna’yı okuyan, hiç ummadığı lütuf ve ihsana ulaşır.  

- Bu ayetleri yazıp üzerinde taşıyan kimse, tüm kötülüklerden korunur, büyük bir saadete kavuşur. Şayet ağlayan çocuklar’ın üzerine takılırsa, biiznillah fayda verir.

Âl-i İmran Suresi 26 Ve 27. Ayetleri Arapça - Türkçe Okunuşu

قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

 تُولِجُ اللَّيْلَ فِي الْنَّهَارِ وَتُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَتُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَتُخْرِجُ الَمَيَّتَ مِنَ الْحَيِّ وَتَرْزُقُ مَن تَشَاء بِغَيْرِ حِسَابٍ 

“Kulillahümme malike’l-mülki tü’ti’l-mülke men teşa’ü ve tenziü’l-mülke mim men teşa’ü ve tü’ızzü men teşa’ü ve tüzillü men teşa’ü biyedike’l-hayrü inneke ala külli şey’in kadir.

Tülicü’lleyl, fi’n-nehari ve tülicü’n-nehare fi’l-leyl, ve tuhricü’l-hayye mine’l-meyyiti ve tuhricü’l meyyite mine’l-hayyi ve terzüku men teşa’ü bi gayri hisab.”

Âl-i İmran Suresi 26 Ve 27. Ayetleri Türkçe Anlamı:

Ali İmran 26. Ayet Türkçe Meali: De ki: “Ey mülkün sahibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye hakkıyla gücü yetensin.”

Ali İmran 27. Ayet Türkçe Meali:“Geceyi gündüze sokarsın, gündüzü geceye sokarsın. Ölüden diriyi çıkarırsın, diriden ölüyü çıkarırsın. Dilediğine de hesapsız rızık verirsin.”

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook