Sehl İbni Abdillâh Et-tüsterî Hazretleri Korunma Duası

Peygamber Efendimizin varisleri, Alimler ve evliyalardır. Peygamber Efendimizden bizlere bu zamana kadar hadisler, bilgiler, dualar, zikirler, sözler, alim ve evliyalar aracılığla gelmiştir. Bu alimlerden biriside Sehl ibni Abdillâh et-Tüsterî (Kuddise Sirruhû)'dur. Bizde bügün size onun duasını paylaşacağız.

Ebû Bekr Muhammed ibni Abdirrezzâk (Radıyallâhu Anh) Basra’da bulunduğu bir sırada, evliyânın reîsi Sehl ibni Abdillâh et-Tüsterî (Kuzddise Sirruhû)nun kendisine bir sığınma duâsı yazdırdığını ve bu duâyı okuyana yâhut üzerinde taşıyana ya da korunmasını istediği bir eşyânın içine koyana, inşâallâh hayırdan başka hiçbir şeyin isâbet etmeyeceğini bildirmiştir.

Dua arapça 


Bu dua içinde fatiha-ı şerif ve bazı ayeti kerimeler bulunmaktadır. Okumak faziletlidir. Bu dua içinde Allah (c.c.) yüceliği ve yücelik sıfatları bulunmaktadır.

Duanın İçeriği:

1- Fatiha-ı şerif

2- Allah (c.c.) sıfatları (Ladif, Alim, Yaratan, Celal.)

3- Kelimei tevhid

4- Yasin süresi (82, 83- Ayet)

5- Ali imran süresi (174- Ayet)

6- Rum süresi (17, 18, 19- Ayet)

Bu bir duadır ve ayetlerle dua yazılmıştır arapça yanı kuran diliyle dua etmeyi bilmiyenler bunu okuyarak dua edebilirler veya bunun içinde Ayetler olduğundan dolayı arapça okumak veya arapça okumam zayıf yanlış okurum diyenler muska şeklinde katlayıp üzerlerinde taşıyabilirler. 

Dua Hakkında Video (Cübbeli Ahmet Hoca)


Ancak üzerlerinde taşımak isteyenler muska şeklinde katladıktan sonra onun üzerini en az yedi defa olmak üzere bir koli bandı veya bir su geçirmeyecek şeyle üzerlerini ciltlesinler. Hem su geçirmesin  hemde wc gibi yerlere rahat girilsin diye zorda kalmadıkça yinede wc girerken üzerinizden çıkartılması iyi olur.

Not: Bu bir sihir veya büyü değildir. Bu Allah (c.c.) Ayet ve sıfatlatını taşıyan bir duadır.

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizde bu konuda bilginizi veya sorularınızı yorumlar kısmına bırakabilir. Yeni bilgilere ulaşmak ve web sitemizi takip etmek için Abone ol tuşuna tıklayabilirsiniz.

3 Yorumlar

YORUM YAP

  1. Takipçiniz yeni duaları bekliyoruz hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler. Yeni bilgi verici yazılar sizlerle olacak.

      Sil
Daha yeni Daha eski

Facebook