Mevlana Halid-i Bağdadi Hazretlerinin Okuduğu Dain Ve Devain Salavatı

Şemsü’ş-Şümûs yani Güneşler Güneşi diye anılan müceddid Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî  Hazretlerinin okuduğu bir salavatı sizlere paylaşacağız. Bu salavatı Mevlânâ Hâlid hazretleri namazlardan sonra üç kez okunmasını tavsiye etmiştir.

Genellikle Nakşibendi tarikatı bu salavatı sabah namazı ve yatsı namazları sonrasında topluca sesli bir şekilde okuyorlar.

Selavat Arapça Okunuşu:

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلٰى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ بِعَدَدِ كُلِّ دَاءٍ وَدَوَاءٍ وَبَارِكْ وَسَلِّمْ عَلَيْهِ وَعَلَيْهِمْ تَسْلِيمًا كَثِيرًا

Selavat Türkçe Okunuşu:

“Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin bi adedi külli dâin ve devâin ve bârik ve sellim aleyhi ve aleyhim teslimen kesîra.”

Selevat Manası:

Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e ve O’nun âline, bütün dertler ve devâlar sayısınca bol bol salât, selam et ve bereket ihsan eyle.

Selavat Okunmasının Akabinde Okunacak

وَ صَلِّ وَ سَلِّمْ وَ بَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى نُورِ جَمِيعِ الْاَنْبِيَاءِ وَ الْمُرْسَلِينَ ۝

وَلَى اٰلِ كُلٍّ وَ اَصْحَابِ كُلٍّ اَجْمَعِينَ ، وَاحْشُرْنَا مَعَهُمْ بِلُطْفِكَ وَ كَرَمِكَ آمِينَ ،  وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ۝

عَلَى اَفْضَلِ الْعَالَمِينَ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ صَلَوَاتٌ .

عَلَى اَشْرَفِ الْعَالَمِينَ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ صَلَوَاتٌ .

عَلَى اَكْمَلِ الْعَالَمِينَ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ صَلَوَاتٌ.

Son 3 satırda Her Selavat yazan yerden sonra birtane selavatı şerife okunur.

Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizde bu konuda bilginizi veya sorularınızı yorumlar kısmına bırakabilir. Yeni bilgilere ulaşmak ve web sitemizi takip etmek için Abone ol tuşuna tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook