Peygamber Efendimiz (s.a.v) Şifa İçin Duası

Sağlık, insana Allahu teala tarafından verilen bir nimettir. İnsanında hayat boyu bu sağlığı koruyabilmesi lazımdırki buda en başta duayla olur. Başımıza bir hastalık geldiğinde Allah c.c sığınmamız ve tedavi olurkende dua edip şifa istememiz lazım gelir. Çünkü canımızı tenimizde tutan bedenlerimizi yaratıp ruh veren Allahu tealadır.

Yüce Allah teala'dan her konuda nasıl yardım isteyeceğimizide peygamber efendimiz (s.a.v) bizlere öğretmektedir. 

Enes bin Malik (r.a) rivayet ettiği bir hadisi şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmaktadır :

Ağrın olduğu vakitte hasta olan yerine elini koy ve şu duayı oku:

بسمِ اللهِ أعوذُ بعزَّةِ اللهِ وقدْرَتِهِ مِنْ شرِّ ما أجدُ من وجِعِي هذا 
Bismillahi euzu bi izzetillahi ve kudretihi min şerri ma ecidu min vecai haza.

Allah'ın ismiyle, vücudumda duyduğum ağrının şerrinden ve sakındığım, korktuğum şu acıdan ve ağrıdan Allah'ın izzet ve kudretine sığınırım. de ve bu duayı üç defa tekrar et.

Rivayet eden: Enes bin Malik Kaynak: Sünen al-Tirmizi | Sayfa veya numara: 3588 | Tercüme (risalet.com)

Hadis Arapça

إذا اشتكيْتَ فضعْ يدَكَ حيثُ تشتَكِي ثُمَّ قلْ بسمِ اللهِ أعوذُ بعزَّةِ اللهِ وقدْرَتِهِ مِنْ شرِّ ما أجدُ من وجِعِي هذا ثُمَّ ارفعْ يدَكَ ثُمَّ أعِدْ ذلِكَ وترًا فإِنَّ أنسَ بنَ مالِكٍ حدَّثني أنَّ رسولَ اللهِ صلَّى اللهُ عليه وسلَّمَ حدَّثَه بذلِكَ  الراوي : أنس بن مالك | المحدث : الترمذي | المصدر : سنن الترمذي | الصفحة أو الرقم : 3588 | خلاصة حكم المحدث : حسن غريب من هذا الوجه | التخريج : أخرجه الترمذي (3588) واللفظ له، وابن أبي الدنيا في ((المرض والكفارات)) (155) باختلاف يسير.  


Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizde bu konuda bilginizi veya sorularınızı yorumlar kısmına bırakabilir. Yeni bilgilere ulaşmak ve web sitemizi takip etmek için Abone ol tuşuna basabilirsiniz.

3 Yorumlar

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook