Gök Kapılarını Açtıran Duaları Kabul Ettiren Zikir

Bu duânın fazîleti hakkında İbni Ömer (Radıyallahu Anhuma)nın şöyle anlattığı rivâyet edilmiştir: Bir kere biz, Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve sellem) ile beraber namaz kılarken, o anda topluluktan biri:

اللهُ أكبرُ كبيرًا والحمدُ للهِ كثيرًا وسبحانَ اللهِ بكرةً وأصيلًا
Allâhu ekberu kebîra, velhamdülillâhi kesîra, ve subhanallâhi bukratevve esîla.

"Allâh'ı son derece tekbîr ederim, Allah'a çokça hamdederim ve sabah-akşam Allâh-u Te'âlâ'yı tesbîh ederim (bütün noksan sıfatlardan tenzih ederim)." dedi.

Bunu duyan Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve sellem): "O sözleri söyleyen kimdi?" diye sordu. O kişi "Bendim Yâ Rasûlellah!" diye cevap verdi. O zaman Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve sellem): Bu kelimelere şaşırdım. Çünkü gök kapıları bu kelimeler(i kabul etmek) için açıldı." buyurdu.

İbni Ömer (radıyallahu Anhuma) şöyle demiştir: Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve sellem) den bunu duyduğumdan beri, bu kelimeleri hiç terketmedim. (Tirmizî, De 'avât: 127, no: 3592, 5/575)

Video




بيْنَما نَحْنُ نُصَلِّي مع رَسولِ اللهِ صَلَّى اللَّهُ عليه وسلَّمَ إذْ قالَ رَجُلٌ مِنَ القَوْمِ: اللَّهُ أَكْبَرُ كَبِيرًا، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ كَثِيرًا، وَسُبْحَانَ اللهِ بُكْرَةً وَأَصِيلًا، فَقالَ رَسولُ اللهِ صَلَّى اللَّهُ عليه وسلَّمَ: مِنَ القَائِلُ كَلِمَةَ كَذَا وَكَذَا؟ قالَ رَجُلٌ مَنِ القَوْمِ: أَنَا، يا رَسولَ اللهِ، قالَ: عَجِبْتُ لَهَا، فُتِحَتْ لَهَا أَبْوَابُ السَّمَاءِ قالَ ابنُ عُمَرَ: فَما تَرَكْتُهُنَّ مُنْذُ سَمِعْتُ رَسولَ اللهِ صَلَّى اللَّهُ عليه وسلَّمَ يقولُ ذلكَ.  الراوي : عبدالله بن عمر | المحدث : مسلم | المصدر : صحيح مسلم  الصفحة أو الرقم: 601 | خلاصة حكم المحدث : [صحيح]  

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizde bu konuda bilginizi veya sorularınızı yorumlar kısmına bırakabilir. Yeni bilgilere ulaşmak ve web sitemizi takip etmek için Abone ol tuşuna basabilirsin.

1 Yorumlar

YORUM YAP

  1. çok güzel ibadet içerikleri paylaşıyorsunuz elimden geldikçe duaları girip okuyorum

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Facebook