İmâm-ı Rabbânî H.Z Şifa İçin Tavsiye Ettiği Dua

Hicrî II. binyılın müceddidi İmam-ı Rabbani Ks. hastalıkların şifası için okuduğu ve talebelerine öğrettiği bir duayı sizlere paylaşıcağız.

İmam-ı Rabbani (Ks) nun halifelerinden Mevlana Salih el-Kulabi (Ra) İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin her gün yaptığı ibadetleri ve vazifeleri, mübarek oğullarının emirleri üzerine toplamış ve yazmıştır.

Mevlana Salih el-Kulabi (Ra) şöyle anlatmıştır. Ben İmam-ı Rabbani Hazretleri’nden yaptığı ibadetlerin ve vazifelerin hepsini yapmam ve yazmam için izin vermelerini rica ettiğimde bana şöyele demiştir. Tabi olmaya lâyık ameller ancak Rasullullah (sav) Efendimiz’in amelleridir. Hadis kitaplarına bakıp oradan öğrenin ve hepsini yapmaya çalışın! Dedi.

Bunun üzerine ben şöyle dedim. Efendim, zât-ı âlînizin amelleri de zaten Rasullullah (Sav) Efendimizin’in amellerine uygundur. Diye ısrar edince İmam-ı Rabbani (Ks)

Peki o halde yazın ama çok dikkatli olunuz. Kavli ve fiili sünnete uygun olanları yazın, böyle olmayanları yazmayın dedi. Bu izni alan Muhammed Salih Kulabi Hediyyetü’t-Talibin ismiyle bir eser telif etmiştir.

İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin gün ve gece içinde okuduğu dua ve zikirleri  Hediyyetü’t-talibin telif ettiği bir risalede cem etmiştir. Bizde bu kitabın içinde bulunan duayı sizlere paylaşıyoruz. Bütün hastalıklar için suya okunup içilecek ve Allâh’ın keremi ile şifâ hâsıl olacaktır. 

Duanın İçerğinde Geçen Ayeti Kerimeler.

- BAKARA Suresi Âyet - 171

- A'raf suresi  54. ayet

- Araf suresi 55. ayet  

- Araf suresi 56. ayet

- İsra suresi 111. ayet

Dua’nın Arapçası:


Şifa Duası Türkçe Manası


Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz sizde bu konuda bilginizi veya sorularınızı yorumlar kısmına bırakabilir ve yeni bilgilere ulaşmak için devam tuşuna basabilirsin 

6 Yorumlar

YORUM YAP

  1. Hocam Allah razı olsun yazdığınız duaları okuyoruz

    YanıtlaSil
  2. Hocam sağolun takip ediyoruz sayfalarınızı

    YanıtlaSil
  3. İmamı rabbanimi yazmış bu duayı acaba?

    YanıtlaSil
  4. Derviş baba duası varmışda o duayı biliyorsanız yazabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  5. Hocam oruçken sakiz çiynenilirmi orucu bozarmı

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Facebook