Muharrem Ayında Yapılabilecek İbadetler - Muharrem Ayının İlk 10 Gününde Kılınacak Namaz

Muharrem ayı İslam'ın kutsal aylarından biridir ve önemi büyüktür. Bu ayda birçok ibadet yapılabileceği gibi bazı özel günlerde de ibadetler yapılabilir. İşte muharrem ayında yapılabilecek bazı ibadetler:

1. Namaz kılmak: Muharrem ayında namaz kılmak, sevaptır. Muharrem ayına özel bir namaz bulunmaktadır. Muharrem ayının biri ile onu arasında bir defaya mahsus özel namazdır.

Kılınışı: 2 rekatte bir selâm vererek 6 rekat namaz kılınır. Namaza şöyle niyet edilir: "Niyyet eyledim Yâ Rabbî, senin rizâ-i şerifin için namaza. 

Herhangi bir komşumun veya din kardeşimin veya herhangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş ise, bu hakkın ödenmesine vesile olması için, 

"ALLAH-U EKBER"

2. Oruç tutmak: Muharrem ayında oruç tutmak, İslam dininde önemli bir ibadettir. Aşure gününde tutulan oruçlar özellikle önemlidir.

3. Aşure yapmak: Aşure, muharrem ayında yapılan özel bir yemektir. Aşure yapmak, muharrem ayında yapılabilecek bir ibadettir.

4. Kur'an okumak: Muharrem ayı Kur'an okumaya ayrı bir önem verilir. Bu ayda Kur'an okumak, manevi açıdan büyük kazançlar sağlayabilir.

5. Sadaka vermek: Muharrem ayında sadaka vermek, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek de çok önemlidir. Bu ayda sadaka vermek, Allah'ın rızasını kazanmak adına yapılabilecek en güzel ibadetlerden biridir.

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook