Ali İmran Suresi 18 Ayet Faziletleri Ve Arapça Türkçe Okunuşu


Âli imran süresinde geçen bu Âyet-i kerimi okumaya devam eden kimse için Cenâbı Allâh 70 Melek yaratır. Bu melekler o kimse için kıyamete kadar istiğfâr ederler. O kimsenin affını isterler. 

Okunacak Âyet-i Kerim;

شَهِدَ اللّهُ أَنَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ وَالْمَلاَئِكَةُ وَأُوْلُواْ الْعِلْمِ قَآئِمَاً بِالْقِسْطِ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

Şehidallahu ennehu la ilahe illa huve, vel melaiketu ve ulul ilmi kaimen bil kıst, la ilahe illa huvel azizul hakim.”

“Allah, melekler ve ilim sahipleri, ondan başka ilah olmadığına adaletle şahitlik ettiler. O’ndan başka ilah yoktur. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”

Kaynakça: Esmaül Hüsnadan sırlar ve şifalar ansiklopedisi

Ebu Eyyub el-Ensari’den ve Hz. Ali’den rivâyet olunduğu üzere, Resulullah (s.a.v.) buyurmuştur ki:

Fatihatü’l-Kitab, Âyete’l-Kürsî, bir de Âl-i İmran’daki “Şehidallahu ennehu…”den başlayan (26/27) kadar ayet nazil oldukları zaman, Allah Teâlâ ile aralarında hiç bir hicab bulunmaksızın Allah’ın arşına yapışarak, “Ya Rab! Bizi yeryüzüne ve sana isyankâr olanlara indiriyorsun.” dediler. Allah Teâlâ da,

“Ahdim olsun, sizi her namazın arkasında okuyan herhangi bir kimsenin kusurlarına bakmayarak makamını cennet kılacağım, onu kutsal huzurda iskân edeceğim, her gün kendisine yetmiş kerre nazar edeceğim ve yetmiş türlü ihtiyacını yerine getireceğim ki, bunun en aşağısı mağfirettir. Ve onu her bir din düşmanından hasetçinin şerrinden koruyacağım ve mağrifet eyleyeceğim.” buyurdu.

Kaynakça; A'li İmran Süresi Elmalılı Hamdi Yazır 26/27 Ayet Tefsiri

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook