Şifa Salavatı (Tıbbıl Kulubi ve devâihâ) - Tıbbıl Kulub Duası Okunuşu Ve Fazileti

Tıbbi’l-kulûb, kalblerin doktoru demektir. Bu salevâtta, Rasûlüllah (s.a.v)‘in kalplerde bulunan kibir, ucüb, kin, haset, şek ve şirk gibi hastalıkların tıbbî ve devâsı olduğu, bedende bulunan hastalıkların âfiyeti ve şifası olduğu, gözlerin ve görüşlerin de nûru ve ziyâsı olduğu bildirilmiştir. Meşâyih’ın beyânına göre; Bu salât sîgâsı herhangi bir hastalık üzerine 2000 kere, bir rivâyet 400 kere okunursa şifaya kavuşulur. 

Şifa Salavatı Arapça Okunuşu: 
Şifa Salavatı Okunuşu: “Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin tıbbi’l-ku­lû­­bi ve devâihâ ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ ve nûri’l-eb­sâri ve diyâihâ ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim.” 

Şifa Salavatı Anlamı: Ey Allah’ım ! kalblerin tabîbi ve devası, vucutların afiyeti ve şifâsı, gözlerin nûru ve ziyâsı olan Muhammed'e, âline ve ashâbına salât ve selâm eyle.

Şifa Salavatı okunuş şekilleri:

Bu salavatı şerifi, sabah 3 defa akşam 3 defa, veya sabah 7 defa akşam 7 defa okuyabilirsiniz. Diğer okunuş şekilleri ise, Perşembeyi Cuma'ya bağlayan gece yatsı namazından sonra 313 defa kendi duyacağı tonda okunur.

• 1- Tüm hastalıklar için okunur.

• 2- Hastalar için günde 313 defa okunursa, kısa zamanda şifa bulur.

• 3- Ağır hastalar için 2 bin bir rivayete göre 400 kez okunursa Allah'ın izni ile iyileşir.

• 4- Cuma gecesinden başlayıp imsak vaktine kadar 2 bin defa okunursa şifaya kavuşulur.

• 5- Gözleri zayıf olan okursa okursa gözleri şifa bulur.

• 6- Tüm fiziksel ve ruhsal hastalıklardan kurtulmak için okunur.

Kaynaklar: Ahmed İbni Muhammed es-Sâvi, el-Esraru'r-Rabbiyye ve'l-Füyûzatü'r- Rahmaniyye ale's-salavati'd-Derdiriyye sh:51) Resâili-i Ahmediyye 24, risale. Ahmet Mahmud Ünlü.

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook