Berat Kandili Mesajları - Berat Gecesi Tebrik Sözleri - Berat Gecesi Ayet Ve Dua Mesajları


Bu mahiyetli gecenin anlamını hissettirmek ve yaymak için eşe, dosta, akrabaya en güzel ve anlamlı, Berat Kandili mesajları bir araya getirdik. WhatsApp, Instagram, Facebook gibi platformlarda paylaşılabilecek hadisli, dualı Berat Kandili mesajlarını toplu halde sıraladık. İşte kandil mesajları...

BERAT KANDİLİ MESAJLARI

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Berat kandiliniz mübarek olsun.

Berat kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.

Kâbe hüzünlü, Mescid-i Harâm hüzünlü, Mescid-i Aksa hüzünlü, camiler hüzünlü, Müslümanlar hüzünlü, Dünya hüzünlü… Ya Erhamerrahimin!. Bu geceyi hüzünlerimizin sevince çevrildiği, kulluk şuurumuzun güçlendiği bir gece eyle. İmtihanını hayırlara vesile kıl.

Arınma ve temizlenme gecesi olan bu gece; tüm günahlardan, kirlerden, arınıp, içe kapandığımız şu günlerde hayatı sorgulayıp, muhasebe yapmamıza vesile olsun.

Cenâb-ı Hak, bu gece hürmetine aziz Milletimize ve ümmet-i Muhammed’e hayır ve bereket ihsan eylesin. Berat Gecemiz mübarek olsun.

Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Berat Geceniz mübarek olsun. Hayırlı Geceler.

Berat, kötülükten ve çirkinlikten berî olmak demektir. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın müjdecisidir. Berat gecemiz iyiliğe, güzelliğe, mağfirete, arınmaya ve kurtuluşa vesile olsun. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nın müjdecisi, af ve mağfiret gecesi Berat Kandili’miz mübarek olsun, ülkemize ve tüm insanlığa huzur ve esenlik getirsin.

Azabından affına , gazabından rızana sığınır , senden yine sana iltica ederim . Sana gereği gibi hamdetmekten acizim. Sen, kendini senâ ettiğin gibi yücesin. Tüm dularımızın kabul olmasın dileğiyle hayırlı kandiller.

Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, ana babamı ve inananları bağışla. (İbrahim 41) Berat Geceniz Hayırla Dolsun.

“Şaban’ın 15. gecesi geldiğinde geceyi uyanık, ibadetle, gündüzü de oruçlu olarak geçirin…”  (Hadis-i Şerif, İbn-i Mace)

Kim senin rızanla bir sevinç yaşarsa daim kıl Allah’ım… Kim senden ötede hüzne dalmışsa sahip çık Allah’ım…  Kim de DUA eder kabul olmasını isterse kabul eyle Allah’ım… Hayırlı Kandiller…

Ya Rabbim bize nasibin, gecenin ve sabahın en hayırlısıdan ver. Dua ettiklerimizin de yüzünü güldür. Bize vazgeçenlerin hüznünü değil, sabredenlerin mutluluğunu yaşat. Senin her şeye gücün yeter. Berat Kandilimiz Mübarek Olsun

Mübarek Berat Kandilinizi kutluyor, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde size, ailenize ve Aziz milletimiz başta olmak üzere tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Ey Yüce Rabbimiz! Evlerimizden bereketi, dillerimizden duayı, kaplerimizden imanı, hayatımızdan Resulünün sünnetini ve sevgisini eksik etme (Amin). Hayırlı Kandiller.

Ya Rabbel Alemin! Garip bir heyecan var içimde. Her günü son günmüş gibi yaşamayı, mübarek gecelerin faziletinden istifade etmeyi, ölüm listesinde adımız yazılacaksa da bizlere imanlı ölmeyi nasip et. Dua ediyorum Rabbime “Beni de koy cennetine.” Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Rasulullah (sav) şöyle buyurdular : Allah Teâlâ (c.c) Şâban’ın on beşinci gecesi tecelli eder ve ana-babasına asi olanlarla Allah’a ortak koşanlar dışında kalan bütün kullarını bağışlar. (İbni Mace, İkametü’s-Salât, 191)


Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook