Safer Ayında Okunacak Dua - Türkçe Arapça Okunuşu ve Manası

Safer ayı Hicrî ayların ikincisidir. Genellikle safer ayı uğursuzluk ayı olarak bilinir. Ancak islam kaynaklarında böyle bir şey bulunmamaktadır. Safer ayı hakkında Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadisinde şöyle buyurmuşlardır:

"Eşyada uğursuzluk yoktur, Safer ayında uğursuzluk yoktur, baykuşun ötmesinde bir uğursuzluk yoktur." (Müslim, Selâm, 102)

Tabi bu ayı boş geçirmemek lazım. İbadet, tövbe ve zikirle geçirelim. 5 vakit namazı kıldıktan sonra gücümüz yettiğince kaza namazı kılalım. Ayrıca safer ayı için birde özel dua paylaşıyoruz. 

Dua Arapça Okunuşu

Dua Türkçe Okunuşu

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin Abdike ve Nebiyyike ve Resuliken nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihi ve sahbihi ve bârik ve sellim,

Allahümme innî eûzü bike min şerri hazeş şehri ve min şerri hâzel yevmi ve min külli şiddetin ve belâin ve beliyyetil-letî kadderte fîhi Yâ Dehru Yâ Deyhûru Yâ Deyhâru Yâ Kânü Yâ Keynûnü Yâ Keynânü Yâ Ezelü Yâ Ebedü Yâ Mübdîü Yâ Müîdü Yâ Zel Celâli vel İkrâmi Yâ Zel Arşil Mecîdi ente tefalü mâ türîdü.

Allahümme’h rüsnî bi aynikelletî lâ tenâmü fî nefsî ve mâlî ve ehlî ve evlâdî ve dînî ve dünyâyelletîbteleytenî bi suhbetihâ bi hürmetil ebrâri vel ehyâri bi rahmetike Yâ Azîzü Yâ Gaffâru Yâ Kerîmü Yâ Settâru bi rahmetike Yâ erhamer-râhimîn.

Allahümme Yâ şedîdel kuvâ Yâ şedîdel mihâli Yâ Azîzü Yâ Kerîmü Yâ Kebîru Yâ Müteâl, zellelte bi izzetike cemîa halkıke, ikfinî vekfinî an cemîi halkıke Yâ Muhsinü Yâ Mücemmilü Yâ Mütefeddilü Yâ Münimü Yâ Mükrimü Yâ Allahü Lâ ilâhe illâ ente bi rahmetike Yâ erhamer-râhimîne.

Allahümme Yâ Latîfü letafte bi halkıs-semâvâti ve ardı, ültuf bi Nâfî kadâike ve âfinâ min belâike velâ havle velâ kuvvete illâ bike bi rahmetike Yâ erhamer-râhimîn. Hasbünallâhü ve ni’mel vekîlü velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyîl azîm.

Allahümme bi sirril haseni ve ehîhi ve ceddihi ve ebîhi ve ümmihi ve benîhi ikfinî şerra hâzel yevmi ve mâ yenzilü fîhi Yâ Kâfiyel mühimmâti Yâ Dâfial beliyyâti, feseyekfikehüm Allahü ve hüves-semîül alîmü, ve sallallahü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellem.

Dua Türkçe Manası

Ey Allah! Kulun, Nebin ve Rasûlün olan Ümmî Peygamber Efendimiz Muhammed’e ve Ehl-i Beyt’ine ve sahâbesine salât eyle, bereketler yağdır ve selam eyle.

Ey Allâh! Muhakkak ki ben bu ayın ve bu günün şerrinden ve senin bu ayda yarattığın her bir belâ ve musibetten Sana sığınırım. Ey Ezelî! Ey Bakî! Ey Kadîm! Ey Mevcûd! Ey Sâbit! Ey Hakk!

Ey (varlığının) başlangıcı olmayan! Ey sonu olmayan! Ey her şeyi yoktan yaratan! Ey her şeyi tekrar diriltecek olan! Ey celal ve ikram sahibi! Ey ulu Arş’ın sahibi! Sen dilediğini yaparsın!

Ey Allâh! Canımı, malımı, birliktelikleriyle beni imtihana tâbi tuttuğun çocuklarımı, dînimi ve dünyamı hiç uyumayan kudret gözünle muhafaza eyle. İyi ve hayırlı kullarının hürmetine bu duamı kabul eyle! Rahmetinle muamele eyle!

Ey yüce Allâh! Ey günahları bağışlayan! Ey (kullarına karşı) cömert (olan)! Ey günahları örten! Ey acıyanların en merhametlisi rahmetinle muamele eyle! Ey kuvvetleri güçlü ve azabı şiddetli olan Allâh! Ey Kendisi çok güçlü olan! Ey ululuk sahibi! Ey iyilik sahibi! Ey büyük Allâh! Ey yüce Allâh! İzzetinle bütün yaratıklarını zelil kıldın. Bana kâfi gel, mahlukâtın(ın şer ve zararların)a karşı bana kâfi gel!

Ey güzellik veren! Ey yaptığını güzel yapan! Ey (dilediğini) güzelleştiren! Ey fazl-u kerem sahibi! Ey inam eden! Ey ikram eden! Ey Kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan! Ey acıyanların en mer­hametlisi! Ey gökleri ve yeri yaratma lütfunda bulunan Latif. Kazâ ve kaderinde bize lütufta bulun. Belandan bize âfiyet ver. Günahlardan dönüş ve ibâdete kuvvet ancak Senin yardımınladır. Ey acıyan­ların en merhametlisi! Rahmetinle kabul buyur.

Allâh -u Te alâ bize yeter. O ne güzel vekildir. O pek yüce ve çok büyük Allâh’ın yardımı olmadan hiçbir güç ve kuvvet yoktur. Ey Allâh! Hasen ile kardeşinin, dedesi ile babasının, annesi ile oğulları­nın sırrı hakkı için; bugünün şerrine ve bugünde inecek olan belaların şerrine karşı bana kâfi gel! Ey mühim sıkıntılara kâfi gelen ve ey belâları kaldıran! ‘Onlara karşı muhakkak Allâh sana kâfi gele­cektir, O hakkıyla işiten ve hakkıyla bilendir.’

Allâh-u Te alâ, Efendimiz Muhammed e, Ehl-i Beytine ve ashâbının tümüne salât eylesin. Ey Al­lâh! Safer ayında bize bereket ver! Mutluluk ve galibiyetle bitirmemizi nasip et!”

Bu duayı safer ayı boyunca hergün okunması, gücü yetmeyenler ilk çarşamba günü okuması tavsiye edilir.

Kaynakça: "Muhammed ibni Hatîriddîn, el-Cevâhiru’l-hams, sh:50-52; İbrâhîm el-Ensârî, Rava’z-zam’ân fifedâili’l-eşhuri ve’l-eyyâm, sh:4; Muhammed Âbidîn, Tenbîhu’l-kulûbi’n-naime ale’l-evrâdi’d-dâime, sh:71-72; Mahnıud Sâmî, el-Ed‘iye ve’l-ezkâr, sh:123-127"

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizde bu konuda bilginizi veya sorularınızı yorumlar kısmına bırakabilir. Yeni bilgilere ulaşmak ve web sitemizi takip etmek için Abone ol tuşuna tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook