Arı Poleni Faydaları ve İçeriğindeki Vitaminler

Arı poleni asırlardır kullanıla gelen bir bitkisel üründür. İşçi arılar bal için nektar toplarken ayak ve gövdelerine yapışan çiçek tozlarıdır. Polen faydaları oldukça çoktur. İltihap etkisini azaltma, LDL ve total kolesterolü düşürme etkisi bulunmaktadır.

Arı poleni, içeriği değişkenlik göteren bir besindir. Çünkü arılar nektar toplarken farklı çiçekleri gezdiğinden polende her zaman eşit vitamin ve besin içeriğine sahip olmuyor. İçeriğindeki antioksidanlar, B1, B2, B3, B5, B6, E, C vitaminleri, potasyum, amino asit, biotin, çinko magnezyum vitaminler günlük vücudunuza gerekli değerleri karşılıyabilir. Ancak bunu hergün tüketmek bazı olumsuz yanetkilerle karşılaşmanıza neden olabilir.

Arı Poleni Faydaları

- Yorgunluk ve hasizliğe iyi gelir.
- Cilt hücrelerinin yeniler.
- Bağışıklığı korur.
- Vücudu mikroplardan arındırır.
- Sindirim sistemini düzenler.
- Kalp damar hastalıklarından korur. Kan pırtılaşmasını engeller.
- Prostatı engeller.
- İshale iyi gelir.
- LDL ve total kolesterolü düşürür.
- İştah açma özelliği bulunur.
- Ağrıkesici etkisi bulunmaktadır.

Dikkat: Arı ürünleri kullanırken en büyük kaygı alerjik sorunlara yöneliktir. Polene alerjisi olan kişilerde, arı poleni ciddi alerjik tepkimelere yol açabilir ve müdahale gerektirebilir. Hergün tüketmek ve fazla doz almak bazı olumsuz yan etkilerle karşılaşmanıza neden olabilir. Aile hekimine danışarak ve kan değerlerinizi ölçtürerek kullanmanızı tavsiye ederiz.

"Her şeyin fazlası zarardır."

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz sizde bu konuda bilginizi veya sorularınızı yorumlar kısmına bırakabilir ve yeni bilgilere ulaşmak için devam tuşuna basabilirsin 

3 Yorumlar

YORUM YAP

  1. Hocam çok fatdası varmış Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  2. Allah nasılda yaratmış akıllalmaz

    YanıtlaSil
  3. Bees have many benefits.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Facebook