Bağışıklık Sistemini Ve Cildinizi Koruyacak Vitaminler

Sağlıklı beslenme ve vücudumuza gerekli vitaminleri almak çok önemlidir. vücudumuzdaki doku gibi sistemlerin arasındaki işleyişi doğru çalışması için gerekli önlemleri almamız lazım gelir. Bu vitaminleri almamak, kızarıklar, deri dökülmesi, deri yaraları, yaşlılık izleri gibi bir çok yan etkiyle karşılaşabilirsiniz. Bizde sizler için hangi vitaminleri veya hangi besinleri tüketerek cildinizi ve sağlığınızı koruyabilirsiniz? İşte yazımızda...

1.)C Vitamini

Öncelikle turunçgiller'de portakal, limon, greyfut gibi besinlerde çokca bulunan bu vitamin cilddeki lekelere neden olan melanin üretiminin engellenmesine de yardımcı olur. Yalnız C vitamini bazı ciltlerde üstteki saydığımız besinleri yüzlerine sürmesi hassasiyete yol açabileceğinden doktora danışmanızı tavsiye ederiz.

2.)A Vitamini

A vitamini zeytin, ıspanak, zeytin yağı, lahana gibi ürünlerde bulunur bu besinleri tüketmekte kullanmakta yararlı ama baştan diyelim cilt üzerine kullanmak her ciltte aynı reaksiyonları göstermiyor doktora danışmanızı tavsiye ederiz. Faydalarına gelirsek cildin sebum  seviyesinin engelenmesine yardımcı oluyor ve yenileyici özellikleri ile cilt dokusunu yavaş yavaş soyuyor.

3.)E Vitamini

E vitaminin saç ve tırnaklar için de fayda sağladığı yaygınca bilinen ve cilt üzerinde etki sağladığı kadar tırnak, saça çokca tavsiye edilir. güçlü bir antioksidan olduğu için Yara, yanık ve sivilceler ile mücadelede'de çokca kullanılan vitamindir.
fıstık, kara lahana, badem ve zeytin yağında bulunur.

4.)D Vitamini

D vitaminin membağı başta güneştir ama Türkiyenin doğu tarafı genellikle soğuk olduğundan dolayı d Vitamini depolayamıyor. Bu vitaminin eksikliği bağaşıklık sisteminde çeşitli yan etki olarak meydana geliyor. D vitamini eksikli vücut için büyük tehdittir. Yorgunluk, hasizlik, kemik ağrısı, saç dökülmesi, ciltde kuruluk. D Vitamini başta güneş, yoğurt, tereyağı, süt, ton balığı gibi besinlerde çokça bulunur.

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz sizde bu konuda bilginizi veya sorularınızı yorumlar kısmına bırakabilir ve yeni bilgilere ulaşmak için devam tuşuna basabilirsin 

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook