Sosyal Medya Hesap Veya Web Site Satışı Yapılabilir Mi?

Sosyal medya platformlarının alım satımı suretiyle elde edilecek olan kazancın helal olabilmesi, kazanç unsuru olan mal veya hizmetlerin dinen meşru olmasına bağlıdır. 

- Bu platformlardaki yazı, belge, fotoğraf, müzik, video, reklam vb. yayınlar, dinen meşru olmayan unsurlar içermemelidir. Bu kapsamda İslam inanç esaslarını ve değerlerini inkâr eden, alaya alan, Allah’a ortak koşma, batıl dinleri övme ve onaylama, bu dinlere ait sembolleri şirin gösterme gibi tevhit inancına aykırı olan, İslam'ın haram kıldığı faiz, içki, domuz ürünleri, kumar, yalan, zina, müstehcenlik ve cinsel sapkınlık gibi unsurlara teşvik eden her türlü içeriğin yüklenmesi, paylaşılması, beğenilmesi, takip edilmesi ve reklamının yapılması haram olduğundan, bu tür platformların alınıp satılması suretiyle kazanç elde etmek caiz değildir. 

- Takipçi, abone, izlenme ve beğenme sayılarını yüksek göstermek için sahte hesaplar açmak veya satın almak, insanların aldatılmasına sebep olacağından, bu tür usuller kullanılarak takipçi sayısı yükseltilmiş olan platformların alım satımı üzerinden kazanç elde edilmesi caiz değildir. 

İçeriğinde insanları aldatıcı, genel ahlak kurallarına aykırı ve dinen meşru olmayan şeyleri barındıran reklamlar bulunan platformların satışından elde edilen kazanç caiz değildir. 

- Yukarıda zikredilen hususlara uyulması halinde herhangi bir sosyal medya platformunun satışından elde edilen kazanç caizdir. Bu hususların tamamına riayet edilmediği takdirde elde edilecek kazanç caiz olmaz.

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz sizde bu konuda bilginizi veya sorularınızı yorumlar kısmına bırakabilir ve yeni bilgilere ulaşmak için devam tuşuna basabilirsin 

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook