B12 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur

Toplumun %60 bulunan b vitamini eksiklikleri en çok araştırma konularının başında geliyor. Bizde sizin için b12 vitamini hangi besinlerde bulunur sizin için araştırdık.

- Deniz Ürünleri 

Vücudun günlük B12 vitamini ihtiyacını karşılamada en etkili besinler deniz ürünleridir. Özellikle somon balığı bu türlerden en etkilisidir. Uzmanlar en az haftada iki defa balık ürünleri tüketerek vücudun temel ihtiyacı olan vitamin eksikliğinin giderilmiş olacağını vurgular. 

- Et Ve Sakatat
B12 vitamini, et ürünleri ve sakatat ürünlerinde oldukça fazla B12 içerir. Uzmanlar ortalama bir insanın et dışında günlük 100 gram ciğer tükettiklerinde bu eksikliği fazlası ile giderileceğini belirtiyor.

- Süt Ve Süt Ürünler

Hayvansal gıdalarda daha fazla bulunan süt ve süt ürünleri içerisinde B12 vitamini olan peynir tam bir kalsiyum ve potasyum deposudur. Aynı şekilde yoğurtta bu eksikliği gideren besinler arasındadır. Sütün içerdiği laktoz alerji yapısı nedeniyle sık tüketilmesi önerilmediğinden işlenmiş hali ile bu açığı kapatabilir. Mantar Ayrıca hayvansal besinlerde yüksel bulunan B12 vitamini bitki olarak ise sadece mantarda fazla bulunur. Günlük bir tabak mantar ile bu eksiklik giderilebilir.

- B12 Vitaminin Faydaları 

Metabolizmanın çalışmasını destekler. - Doğurganlık oranını yükseltir. - Hücrelerin yenilenmesini sağlar. - Hastalıklara karşı vücut direncini artırır. - Sinir hücrelerin vücut içerisindeki alışverişini olumlu etkiler.

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz sizde bu konuda bilginizi veya sorularınızı yorumlar kısmına bırakabilir ve yeni bilgilere ulaşmak için devam tuşuna basabilirsin 

Yorum Gönder

YORUM YAP

Daha yeni Daha eski

Facebook